Heidi Delen als schrijfster

Tijdens mijn opleiding herboriste werd er van mij een eindwerk verwacht. Ik deed een aanvraag om een boswandeling voor een school uit te werken. Zo ontstond het boek: De boswandeling. Hier gaat de juf met haar klas op bosuitstap en leren ze over de werking en de gevaren van de kruiden en de planten die hun pad kruisen. Er gebeurt natuurlijk nog veel meer  in het boek maar dat ga ik nog niet verklappen. Omdat te weten te komen moet je het boek ‘De boswandeling’ een keer zelf lezen. Het eindwerk werd bij de jury met applaus onthaalt en daarna belandde het thuis in de kast. Ik had helemaal niet de intentie om het te publiceren tot mijn dochtertje een spreekbeurt gaf over ‘De boswandeling’. Drie weken later werd ik gebeld door een ouder uit de klas van mijn dochter.

“Mevrouw, u hebt blijkbaar een boek geschreven over planten. Wilt u die alstublieft uitgeven. Het heeft er toe bijgedragen dat het leven van mijn zoontje werd gered!”

Hun dochter, die de spreekbeurt had gehoord in de klas vond haar broertje gillend in de tuin. Hij kon niets zinnigs uitbrengen. Het zusje zag de plant waar hij bijstond en herkende hem als zeer giftig. Ze riep haar ouders en zei dat ze naar het ziekenhuis moesten. Door dit snelle ingrijpen was de jongen na intensieve zorgen weer gezond.

Door dit telefoontje heb ik drukkerijen gecontacteerd en het boek ‘De boswandeling’ werd uitgegeven. Het eerste boek van de acht boeken in de reeks ‘Caranella vertelt’.

In de verhalen worden onderwerpen verwerkt als: pestgedrag, verdraagzaamheid, durf en inzet,… Mijn inspiratie haal ik vooral uit de sessies met kinderen die bij mij langskomen voor een voetreflex-consult. Voor hen ben ik de ‘voetenbabelaarster’.

Een leuke kleurplaat van Caranella

Winactie

Wil jij kans maken op het winnen van een mooi Caranella boek? Druk deze kleurplaat af, kleur ze in en stuur ze op naar info@lasourcedebeaute.be. Wie weet krijg jij binnenkort een Caranella boek in jouw brievenbus.

2021-02-25T16:30:40+01:00

Vogeltje Kwaak

Een mus die niet tsjilpen kan, komt via de oude eik bij de heks Piadora terecht. Kan zij dit probleem oplossen? Als dat maar goed komt!

2021-02-22T13:34:26+01:00

Het ventje met rood haar

Het ventje ontmoet Kwibus, de elf, die verliefd is op de mooie rode haren van het ventje. In ruil voor een haarpijl van het ventje, leert Kwibus hem allerlei receptjes voor kruidendrankjes. Dankzij één van deze kruidendrankjes, slaagt het ventje erin om een klein meisje te genezen. Eind goed, al goed.

Werkwijze

Leer hoe er gewerkt wordt

Mijn diensten

Ontdek al onze diensten

Cursussen

Schrijf je nu in